Sända

Till dig som vill sända

Vill du också sända via oss? Kul! Vi vill nämligen utöka antalet sändningstimmar och fylla vår kanal med ett varierat utbud av närproducerad tv.

Tre saker behöver vara avklarade innan din organisation kan komma i gång:

  • Formuläret ”Om dina sändningsönskemål …” ska vara ifyllt.
  • Din organisation ska ha blivit medlem.
  • Formuläret ”Program” ska vara ifyllt. Här ger ni information om programmet som kommer att synas i sändningstablån. Notera att ni behöver fylla i det här formuläret för varje ny typ program ni vill göra. För  återkommande program, t ex ett veckomagasin eller en serie, fyller ni i endast inför första sändningen.
Har du något/några fina foton tagna i vår kommun? 
Skicka då in dem till foto@jonkopingtv.se så kan de publiceras i tv-rutan.

Ladda upp program

Har din organisation inte själv kompetens att sända, eller behöver ni hjälp att komma i gång?

Obligatorisk introduktion 
Som en medlemsförmån får du introduktionskursen ”Så här kommer du i gång med sändning”. Där får du bland annat klart för dig hur du skickar er signal till tv-kanalen och webben. Kontakta föreningen så berättar vi mer.

Ladda upp program
För att vi ska kunna sända ert material behöver vi få tillgång till antingen er signal från livesändning eller en fil med ert förinspelade program. Formatet på detta ska vara 720p – 50fps – MP4. Maila dessa till admin@jonkopingtv.se

Inte producera själv?
En del medlemmar vill sända rörlig bild från t ex ett evenemang men har inte den tekniska kompetensen. De väljer då att låta någon annan sköta produktionen. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med produktion. I många fall kan en annan medlem både planera sändningen och sköta det tekniska som kameror, ljud, grafik och utsändning.

Att sprida din webbsändning
Visst vill ni ha många tittare?! Webbsändningarna görs i föreningens Youtube-kanal och syns även på föreningens Facebooksida. Du kan länka till Youtube-sidan på din egen webbplats och i dina egna sociala medier-kanaler. När du gör det, använd hashtagen #jönköpingslokaltv vid sidan av dina egna hashtags. För info om sändningen i tv, se mer på sidan ”Titta”.

Foton i TV-rutan
Har du ett fotointresse och vill sprida ”din bild av vår kommun”?
Skicka då in bilder till foto@jonkopingtv.se så finns det chans att dina bilder visas i tv-rutan.

Ansvarig utgivare

Som du nog känner till kräver Myndigheten för radio och tv att en organisation som vill sända tv utser en ansvarig utgivare. Ansvarig utgivare är juridiskt ansvarig om yttrandefrihetsbrott begås i sändningen, till exempel hets mot folkgrupp, förtal eller förolämpning. Jönköpings lokal-tv-förening har anmält ordförande Kent Sandén som utgivare men ni som sändande medlem måste utse en egen ställföreträdande utgivare innan lokal-tv-föreningen tillåter att ni sänder ert evenemang eller program.

På sidan Bli medlem finns länk till ett formulär där ni anger vem i er organisation som är ansvarig utgivare för era sändningar. I formuläret anger ni också bland annat vilken typ av program och i vilken omfattning ni vill sända.